Realment hem de fer mínim 5 àpats al dia per tenir un estil de vida saludable?

Segurament moltes de les persones que seguiu i llegiu les publicacions del nostre centre, implicades en l’esport i la millora de la salut, ja sabeu que en l’àmbit de la nutrició ens envolten multitud de mites sense cap tipus de fonament científic.

I per les que no ho sabeu, no us preocupeu. El nostre objectiu avui, i en futures publicacions, serà DESMITIFICAR algunes de les creences fortament arrelades i promogudes per alguns mitjans de (des)informació.

Una d’aquestes afirmacions és ‘’Hem de fer MÍNIM 5 àpats al dia per seguir un estil de vida saludable’’. Però, és certa aquesta afirmació?

RESPOSTA MOLT CURTA: No, no és cert.

RESPOSTA CURTA, PERÒ NO TANT: La freqüència d’àpats (número de vegades que mengem al llarg del dia) és força secundària en nutrició, essent factors com la tria d’aliments, la densitat nutricional d’aquests i el valor energètic total diari els més importants de cara a optimitzar la salut i composició corporals.

És a dir, a igualtat d’aliments consumits al llarg del dia, és igual que els reparteixis en 2 que en 5 o 10 ingestes.  El factor clau -i que molts mitjans sensacionalistes no tenen en compte- és L’ADHERÈNCIA. Cada persona te les seves circumstàncies, preferències i costums, així que és evident que no a tothom li anirà bé fer les mateixes ingestes al llarg del dia…

Filant prim, altra cosa és la població esportista (d’elit) que busca optimitzar el rendiment esportiu, les millores de la composició corporal i la recuperació entre sessions. En aquests casos sí s’ha contrastat, en certs assajos controlats, que fer un mínim de 4 ingestes al dia, amb un contingut equitatiu de proteïna en cada una d’aquestes, pot ser superior que la mateixa quantitat d’aliments repartida en 2 ingestes.

 

Alex Leautaud Quiroga, Graduat en Nutrició Humana i Dietètica.


 

Recorda que ja tenim el servei de nutrició actiu al Tossalet. Si vols que t’ajudem a aconseguir els teus objectius de forma eficient i agradable a través de la nutrició, pots consultar la informació al següent enllaç o posar-te en contacte amb nosaltres a info@eltossalet.cat i al telèfon 93 821 45 45 i demanar informació.

Pots seguir a l’Alex a Instagram com a @alexlequ_nutricion, on comparteix informació de qualitat que segur et pot interessar.

Comments are closed.