Engreixen els hidrats de carboni?

Engreixen els hidrats de carboni?

 

Segur que alguna vegada has sentit que ‘’Els hidrats de carboni engreixen, i els has de reduir sí o sí per aprimar-te’’. Avui ens dedicarem a desmuntar aquest mite.

 

Els hidrats de carboni són un dels 3 macronutrients (juntament amb proteïnes i greixos) que ens aporten energia per a poder realitzar les diverses funcions vitals en el nostre dia a dia. Nosaltres emmagatzemem els hidrats de carboni ingerits de forma de glucogen muscular i hepàtic (les reserves energètiques del nostre organisme, juntament amb el greix corporal). Són el substrat energètic de predilecció quan ens exercitem a intensitats elevades (ja tenim aquí un punt important), entre altres funcions importants que avui no toca explicar (per no fer-ho massa llarg  ).

 

Si ja has  vist la publicació sobre balanç energètic que a les nostres xarxes socials, hauràs deduït que cap aliment ni cap nutrient et pot fer ‘’engreixar’’ (guanyar greix) per ell sol. És una situació de balanç energètic positiu (entra més energia de la que surt) sostinguda en el temps el que ens farà guanyar greix, produïda normalment per una mala alimentació i uns nivells baixos d’activitat física. Per tant, no, els hidrats de carboni no engreixen.

 

De fet, els contenen aliments d’origen vegetal molt interessants per  a la nostra salut i per a processos de millora de la composició corporal, degut a la gran densitat nutricional que posseeixen i a ser aliments molt saciants (en general). Alguns d’ells son la fruita, les verdures, hortalisses, els cereals integrals, les llegums, la patata…

 

De fet, la nostra alimentació s’hauria de basar principalment en aquests aliments. Per tant, dir que els hidrats de carboni engreixen i els hem de reduir per perdre greix, no té cap mena de sentit (una altra cosa és si ingerim molts sucres senzills i farines refinades a través de productes ultraprocessats, els quals contenen una baixa densitat nutricional i un índex de sacietat molt baix).

 

A més del que hem esmentat en els punts anteriors, si entrenes mitjanament fort i vols mantenir una intensitat elevada en els teus entrenaments, has de menjar hidrats de carboni sí o sí.

 

Recorda que ja tenim el servei de nutrició actiu al Tossalet. Si vols que t’ajudem a aconseguir els teus objectius de forma eficient i agradable a través de la nutrició, pots consultar la informació al següent enllaç o posar-te en contacte amb nosaltres a info@eltossalet.cat i al telèfon 93 821 45 45 i demanar informació.

Pots seguir a l’Alex a Instagram com a @alexlequ_nutricion, on comparteix informació de qualitat que segur et pot interessar.

Comments are closed.