Nova activitat: boxa educativa i boxa per a adults

La boxa educativa és una activitat assimilable a les arts marcials. Afegim el terme educatiu perquè la tendència actual és la de treballar amb infants cada vegada més petits, aprofitant el seu valor formatiu.

Implica d’un aprenentatge tècnic important i progressiu i del desenvolupament harmoniós de moltes capacitats físiques: agilitat, coordinació, velocitat, desenvolupament dels reflexes, resistència i força. La prioritat no és el combat sinó l’aprenentatge, com en qualsevol art marcial com ara taekwondo o judo.

A nivell formatiu, la boxa no només treballa el cos, sinó que té uns beneficis psicològics destacats, com ara el desenvolupament de l’autocontrol, de la disciplina, confiança en un mateix/a i/o canalització de l’agressivitat.

Òbviament és òptima tant per a nenes com per a nens, i no cal una base prèvia.

En la boxa per a adults, podríem esmentar els mateixos beneficis, si bé és una activitat on qui vulgui ja pot practicar el combat i posar-se a prova, tot i que no és obligatori i es pot practicar amb el sac, ombra i manyoples. Noies i dones descobrireu una activitat amb molt potencial!

La boxa es pot provar sense compromís. En cas de voler-la practicar durant tot el curs, caldrà adquirir el material de protecció i la llicència federativa corresponent, ja que és un esport que per llei implica federar-se si es practica.

I com a tècnic tindreu l’Alex Leautaud Quiroga,

Monitor de boxa per la Federació Catalana de Boxa Amateur, registrat al ROPEC.
Campió de Catalunya de Boxa Amateur
Graduat en Dietètica i Nutrició per la UVic.

 

Comments are closed.